Acest site este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013

Proiectul Registrul Matricol Unic a avut ca scop crearea unui sistem informatic integrat unic la nivel național, privind participanții din sistemul de învățământ superior (SIS). Pe lângă o mai bună gestionare a datelor la nivelul instituțiilor SIS, baza de date oferă o imagine reală a dezvoltării capitalului uman prin învățământ superior.
Proiectul a fost implementat in perioada noiembrie 2008 – octombrie 2011 de Unitatea Executiva pentru Finantarea Invatamantului Superior, a Cercetarii, Dezvoltarii si Inovarii (UEFISCDI), partenerii si colaboratorii sai, prin contractul de finantare POSDRU/2/1.2/S/5.

Stadiu actual

Constituirea şi operaţionalizarea RMUR

Constituirea şi operaţionalizarea RMUR

Constituirea şi operaţionalizarea RMUR se vor realiza în mai multe etape, pornind de la rezultatele proiectului strategic Registrul Matricol Unic...

...mai mult

Conferinte

28 octombrie 2011 - Conferința națională de lansare a sistemului informatic RMU

28 octombrie 2011 - Conferința națională de lansare a sistemului informatic RMU

Conferința națională de lansare a sistemului informatic RMU a avut loc în data de 28 octombrie, la Academia de Studii Economice din București, în Sala Aula Magna.

...mai mult
Conferința internațională “Future of Higher Education – Bologna Process Researchers’ Conference (FOH

Conferința internațională “Future of Higher Education – Bologna Process Researchers’ Conference (FOH

În perioada 17-19 octombrie 2011, UEFISCDI a organizat la București conferința internațională “Future of Higher Education – Bologna Process Researchers’ Conference (FOHE – BPRC 2011)”.

...mai mult

Prezentarea proiectului

Scopul proiectului

Scopul proiectului este de a dezvolta un sistem naţional integrat privind participanţii din sistemul de învăţământ superior (SIS), care să furnizeze informaţii şi rezultate obiective şi credibile, în timp real, atât factorilor de decizie ai unei instituţii, cât şi altor persoane fizice sau instituţii interesate, în funcţie de nivelul de acces atribuit acestora. Proiectul şi-a propus să răspundă următoarelor nevoi identificate în prima etapă...

...mai mult

Calendar evenimente

iulie 2019
LMaMiJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Inscriere newsletter

Obiective specifice

Obiective specifice
  • Obiectivul general al proiectului constă în îmbunătăţirea managementului administrativ în învăţământul superior românesc şi consolidarea rolului universităţilor în raport cu cerinţele societăţii civile şi ale pieţei muncii prin dezvoltarea unei baze de date integrate pentru gestionarea informaţiilor referitoare la studenţi, care vor fundamenta politicile şi strategiile publice în domeniu.