Acest site este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013

Articole presa scrisa

 • "Învăţământul superior românesc, la ora schimbării"
  Cea de-a doua întâlnire a Comitetului Internaţional de Avizare a Proiectelor Strategice pentru Învăţămîntul Superior iniţiate de Unitatea Executivă pentru Finanţarea Învăţământului Superior şi a Cercetării Ştiinţifice Universitare (UEFISCDI) a avut recent loc la Bucuresti. Acest for a reunit experţi internaţionali ai proiectelor strategice pentru învăţământul superior din România. Întâlnirea a avut drept scop dezbaterea principalelor aspecte legate de viitorul învăţământului superior românesc din cadrul proiectelor strategice: “Viziunea 2025”, diferenţierea universităţilor, România în contextul iniţiativelor internaţionale, o nouă abordare a managementului universitar şi a şcolilor doctorale, registrul matricol unic şi inserţia absolvenţilor pe piaţa muncii.                                                                                                                                                                                                                                                                                                 Market Watch, 3 iunie 2011
 • "Registrul Matricol Unic, un instrument util pentru guvernarea electronică"

  Registrul Matricol Unic (RMU), unul dintre cele cinci proiecte strategice din învăţământul superior românesc, îşi propune realizarea unui sistem informatic integrat, unic la nivel naţional, privind participanţii din sistemul de învăţământ superior (SIS) din România, centrat, în primul rând, pe dinamica studenţilor. RMU va permite obţinerea unei imagini coerente a capitalului uman implicat în SIS, precum şi a unor informaţii detaliate ce vor sta la baza formulării şi implementării politicilor şi strategiilor din domeniul educaţiei. România va dispune, astfel, de un instrument important, care va stimula creşterea transparenţei şi competitivităţii SIS, facilitarea procesului de management al calităţii, prin date ce vor fi raportate în timp real. Prof. univ. dr. Radu Mircea Damian, coordonator ştiinţific al RMU, ne-a introdus în „laboratorul” acestui proiect, ocazie cu care am aflat care sunt rezultatele primelor „experimente”. 

  Market Watch, 18 septembrie 2010

 • "Lipsa Registrului Matricol Unic favorizează falsificarea diplomelor"
  "Există posibilitatea falsificării diplomelor, îndeosebi a celor de bacalaureat. Aceste diplome nu au elemente de securizare. Dacă ar fi existat un Registru Matricol Unic, am fi ştiut traseul elevului din clasa I până la obţinerea diplomelor de bacalaureat şi de licenţă."

  Curentul, 24 aprilie 2009

 • "Registrul Matricol Unic"
  Registrul Matricol Unic poate deveni singura modalitate prin care s-ar putea evita, în viitor, eliberarea de diplome universitare fără acoperire legală. 

  România liberă, 20 iulie 2009

 • "Registru matricol unic pentru studenţii din România"
  Ministerul Educa
  ţiei va avea evidenţa tuturor studenţilor din România, de la înscrierea la facultate, până la absolvire. Baza de date va fi de folos şi pentru evidenţa studenţilor din universităţile particulare, care vor fi obligate, şi ele, să facă înscrieri numai prin intermediul acestei aplicaţii.
   

  e-transport.ro, 18 iunie 2009

 • "Toţi studenţii vor fi înregistraţi într-un registru matricol unic"
  Studenţii vor fi înscrişi, din octombrie, într-un registru matricol unic, respectiv o bază de date cu toate informaţiile legate de activitatea universitară a acestora şi de diplomele obţinute, ceea ce va împiedica falsurile, a spus, pentru Newsin, consilierul ministrului Educaţiei, Remus Pricopie.

  MONDO news, 18 iunie 2009

 • "Registru matricol unic pentru toţi studenţii din România"
  ”Lucrăm la un registru matricol unic, în care să cuprindem toate datele legate de cursul vieţii academice a studenţilor, fie că au fost înscrişi la facultăţile de stat sau particulare, iar unul dintre beneficiile acestei baze de date este împiedicarea falsificării diplomelor. De altfel, o parte dintre informaţiile din această bază de date, respectiv cele legate de diploma de absolvire, vor putea fi accesate de publicul larg şi, implicit, de angajatori”, a explicat Remus Pricopie, consilierul ministrului.
   

  telegrafonline.ro, 25 aprilie 2009

Calendar evenimente

iunie 2019
LMaMiJVSD
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Inscriere newsletter